kedd, január 13, 2009

Juhtúróval töltött gomba

Ez egy nagyon hálás kaja, gyorsan kész van, nem kell hozzá semmi különleges, még igazán nagy szakácstudomány sem és mindig sikert arat. Szerepelhet előételként, vagy akár partifalatokként is. De egy kis párolt rizzsel körítve akár főszerepet is vállal. Én még hidegen is nagyon bírom.

Hozzávalók:

12 db nagyobbacska csiperke gomba

8-10 dkg juhtúró

4-5 kanál tejföl

fél tojás felverve

8-10 dkg főtt füstölt tarja

bors

1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld

a tetejére reszelt (füstölt) sajt

  1. A gombákat megtisztogatom egy konyhai törlőpapírral, a szárakat eltávolítom. Egy jénai alját kikenem egy kis margarinnal, és a gombafejeket fejjel lefelé szépen sorban belerakosgatom. A sütőt 180-200 C-ra előmelegítem.

  2. A juhtúróhoz, hozzákeverem a tojást és annyi tejfölt, hogy jól keverhető legyen és egy kicsit enyhüljön a túró erős íze. Egy pici borssal és petrezselyemmel ízesítem még. A tarját apró kockákra vágom és ezt is belekeverem.

  3. Ezt a masszát a gombákra kanalazom. Nem baj, ha kicsit lecsorog oldalt.

  4. Tetejére sajtot reszelek, és 20-25 percig sütöm, amig egy picit már kezd pirulni a teteje.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése